رضا چمنی، کارآفرین روستای چاه زیهد

ساخت وبلاگ
❖ تنور نخستین نانوایی روستای چاه زیهد قلعه‌گنج با وام بنیاد مستضعفان روشن شد

بوی نان با طعم کارآفرینی

اهل روستای چاه زیهد قلعه‌گنج است. نامش رضا چمنی است و این روزها یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم روستایش را از میان برداشته.

 قلعه گنج نیوز: اهل روستای چاه زیهد قلعه‌گنج است. نامش رضا چمنی است و این روزها یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم روستایش را از میان برداشته. چاه زیهد تا همین ۴ ماه پیش نانوایی نداشت. ۳۵ کیلومتر این‌طرف و حتی ۳۵ کیلومتر آن‌طرف روستا هم بوی نان مشام هیچ گرسنه‌ای را نوازش نمی‌داد که نمی‌داد. برای همین اهالی روستا مجبور بودند برای خرید نان، گاهی مسیر۴۰ کیلومتری را طی کنند تا به اولین نانوایی برسند. تازه وقتی به نانوایی می‌رسیدند در صف خرید نان انتظار می‌کشیدند و انتظار… اما رضا چمنی که می‌دانست بنیاد مستضعفان در قلعه‌گنج و روستاهای اطراف آن به اهالی بومی وام خوداشتغالی می‌دهند، تصمیم گرفت کسب‌وکار قبلی‌اش را کنار بگذارد و با وام خود اشتغالی بنیاد کسب‌وکاری جدید با طعم و بوی نان راه بیندازد. این شما و این مردی که با کسب‌و‌کارش بزرگترین مشکل روستای چاه زیهد را از میان برداشته است…

 

نخستین نانوایی روستای چاه‌ زیهد

«شرکت چرثقیل و آسانسور داشتم قبل از این.» رضا چمنی با گفتن این جمله از گذشته‌های دورش فاصله می‌گیرد و می‌گوید: «مشکل اصلی روستای ما نداشتن نانوایی بود. ۳۵ کیلومتر این طرف روستا، ۳۵ کیلومتر آن‌طرف روستا هم خبری از نانوایی نبود. برای همین وقتی کسب‌وکار قدیمی‌ام جمع شد، با سرمایه‌ای که برایم باقی مانده بود، ساختمان کوچک و حال حاضر نانوایی را ساختم. بعد هم طرحم را نوشتم و تحویل بنیاد دادم. مدتی بعد با طرحم موافقت شد و ۵۳ میلیون تومان وام گرفتم. دستگاه نانوایی خریدم و همین ۴ ماه پیش، اولین نان را از تنور ماشینی نانوایی بیرون آوردیم تا یکی از مشکلات بزرگ مردم حل شود.»

 

سوء‌استفاده پَر

۳ نفر در نانوایی کار می‌کنند و هم نان بر سفره خود می‌گذارند و هم بر سفره اهالی روستا. این یعنی نانوایی کوچک روستا روزی ۳ خانواده را تامین می‌کند. رضا چمنی در این‌باره می‌گوید: «به جوان‌ها توصیه می‌کنم اول کمبودها روستا و شهرستان خود را بسنجند. طرح بنویسند و برای طرحی که می‌نویسند برنامه‌ریزی کنند. مثلا با خودشان بگویند فلان طرح سوددهی دارد یا نه؟ متاسفانه بعضی‌ها تصور می‌کنند بنیاد و بانک سینا به ضامن و سند اکتفا می‌کند و وام را در اختیار متقاضی قرار می‌دهد. می‌خواهم بگویم داستان اصلا این‌طور نیست. بانک هیچ پولی را به متقاضی نمی‌دهد و پول را به حساب کسی می‌ریزد که زمین را فروخته. یا اینکه پول را مستقیم به کسی می‌دهد که متقاضی وام از او ابزار و وسایل کار خریده. برای همین، شکرخدا، امکان سوء‌استفاده وجود ندارد.»

 

چند پیشنهاد برای بنیاد

«هوای جوان‌ها را بیشتر داشته باشید. جوان‌ها برای تأمین سند و ضامن مشکل بسیاری دارند. با نداشته‌هایشان کنار بیایید و ضمانت کمتری از آن‌ها بخواهید. پیشنهاد دومم هم در فعالیت‌های بنیاد خلاصه می‌شود. کمی که دقت کنی متوجه می‌شوی ۷۰ درصد کلاس‌ها فنی‌وحرفه‌ای مختص بانوان است و ۳۰ درصد کلاس‌ها برای مردان. به بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی پیشنهاد کنم کلاس‌های فنی مردانه را بیشتر کنند. کلاس‌هایی مثل جوشکاری، نجاری و حتی کلاس شاطری و آموزش نان‌پزی. در بیشتر خانواده‌ها، خرج خانه و خانواده بر دوش مردان است. مردانی که کشاورزی بلد هستند و کار دیگری نمی‌دانند. بنیاد می‌توانند با آموزش حرف‌های مختلف به مردان، آن‌ها را یاری کند تا کاری یاد بگیرند و کسب‌وکاری دست‌وپا کنند. پیشنهاد آخر هم این است که بنیاد طرح‌ها را با دقت بیشتری مطالعه کند بعد طرح را در اختیار فرمانداری، استانداری بگذارد.»

منبه : قلعه گنج نیوز

بروزترین سایت تمگران...
ما را در سایت بروزترین سایت تمگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tomgarannewssa بازدید : 242 تاريخ : چهارشنبه 31 مرداد 1397 ساعت: 6:13